Letos obeležujemo 5. obletnico kampanje Kupujem odgovorno!
.
Kampanjo #Kupujemodgovorno je ustanovilo in pričelo Združenje Socialna ekonomija Slovenije 13.10.2017 v Mariboru na 3. festivalu Ko dvignem sebe, dvignem Maribor v Narodnem domu. http://kodvig.si/2-dan-petek-13-oktober/
.
Pobuda je rezultirala v šestmesečni anketi #KUPUJEM ODGOVORNO, ki je decembra 2017 na Dnevih socialne ekonomije ugledala luč sveta. https://kupujemodgovorno.si/ankete/#kupujem-odgovorno
.
Številne konference, sejme in druge dogodke, ki jih je ustvarila ali v njih sodelovala kampanja Kupujem odgovorno, si lahko ogledate na tej strani http://socialnaekonomija.si/?submit=Search&s=kupujem+odgovorno.
.
Dogodki ob 5. obletnici so v letu 2022 potekali predvsem na Mali tržnici, kjer so se vsak torek predstavljali člani kampanje z zdravimi izdelki in storitvami. Ogledate si jih lahko na naši spletni strani https://kupujemodgovorno.si/novice-in-dogodki/.
.

Praznovanje 5. obletnice smo zaokrožili s prireditvijo Kupujem odgovorno v Europarku 22.11.2022.

10 ponudnikov je predstavilo svoje zdrave izdelke in storitve po načelih kupujem odgovorno (najdete jih na strani https://kupujemodgovorno.si/kupujem-odgovorno-v-europarku-22-11-2022/), na odru pa se je predstavilo skoraj 80 nastopajočih.

Obiskovalci so videli eko modno modno revijo z vrhnjih oblačili ponovne uporabe, ki so jo izvedli varovanci Doma Antone skale iz Centra Gustava Šiliha; varovanci zaposlitvenega centra Avantus so predstavili izdelovanje igrač iz odpadnih nogavic in tekstila; @Društvo TOTI DCA, ki letos praznuje 10. let, je predstavilo INFO-FON 65+, predstavil pa se je tudi novi Večgeneracijski center VGC Maribor. Gaber Marolt je predstavil svojo knjigo Vzgoja in učenje z manj stresa. Simona Sket je predstavila svojo knjigo Sinergija našega uma, telesa in duha, Mitja Senekovič je podaril sokove Ekološka sadjarska kmetija Sen, Darja Batista je podarila izdelke iz konoplje podjetja Biomons – CBDex. Direktor podjetja Ceresa mag. Iztok Kopriva in portal Nasmejana.si sta podarila 3 prijazna svetovanja na področju financ in zavarovanja.
.
Rdeča nit glasbenega programa so bili mladi talenti, ki jih vodi avtor njihovih pesmi Slavc L. Kovačič, ki so res imeli kaj pokazati!Kar s tremi nastopi nas se je nagradila country plesna skupina skoraj 40 plesalk skupine WILD TEXAS Country Line Dance, rezultat medgeneracijskega sodelovanja.
.