Vabimo vas na festival aronije & asimine, ki se bo  odvijal v soboto, 1.10.2022 v prostorih Male tržnice na Dominkuševi ulici 5 v Mariboru, med 10.00 in 14.00 uro.

Soorganizatorji festivala: Mitja Senekovič, kmetija Sen, Mestne nepremičnine d.o.o., društvo za razvoj potencialov Pupillam so.p., trgovina Zelena japka in  Kmetijsko gozdarski zavod Maribor.

Kaj lahko pričakujete? BREZPLAČNA predavanja renomiranih strokovnjakov, ki nam bodo predstavili zakaj je pomembno da podpiramo ekološko kmetijstvo, prednosti uživanja aronije, značilnosti kraljice sadja asimine, pa še kaj..

Program:

– 10:00 začetek in pozdravni nagovor gospe Iris Magajna, predsednice društva Pupillam

– 10:15 predavanje na temo ekološkega kmetijstva, dr. Tamara Korošec, KGZ Maribor

– 10:40 predavanje na temo asimine, dr. Andrej Hanzlowsky, univ. dipl. kem.

– 11:00 predavanje na temo aronije: Žan Voglar, mag. kmet., KGZ Maribor

– 11:30 druženje, prodaja in pokušina izdelkov iz aronije, asimin ter drugih pridelkov EKO kmetije SEN.

Na voljo bo brezplačna degustacija aronije, asimine in drugih pridelkov naše ekološke kmetije Sen.  Če bo na voljo kraljica sadja, asimina, pa smo rekli takole: Predstavili vam bomo tudi KRALJA sadja!

Na voljo za ogled, otip in povoh! bo … DURIAN! Pa ne le to, lahko ga boste tudi kupili in z lastnim jezikom doživeli kakšen čudež lahko ustvari narava. Gre za najkompleksnejši nabor okusov, kar si jih lahko zamislite. Najboljšo “kremšnito” na svetu, ki jo lahko uživate v neomejenih količinah brez slabe vesti!

Veselimo se srečanja z vami!

Foto: Pixabay