Kampanja KUPUJEM ODGOVORNO dobiva vedno večjo razsežnost, sodelujejo ponudniki, ki delujejo po etičnih standardih kampanje, ki so pomembni sodobnemu kupcu.

Opis kampanje in standardov najdete na spletni strani www.kupujemodgovorno.si, ki je nastala ob podpori Regionalnega stičišča NVO Podravje, kjer nastaja info točka trajnostnih izdelkov in storitev za širšo javnost. Najem prodajnega prostora na torkovih tržnicah na lokaciji Mala tržnica pa brezplačno omogoča MOM, Mestne nepremičnine, Mariborske tržnice.

V soorganizaciji Mariborskih tržnic in Mestnih nepremičnin, društva Pupillam, so.p., trgovine Zelena Japka, Zadruge socialne ekonomije Slovenije in podjetja Etika d.o.o. za to jesen pripravljamo torkovo tržnico #Kupujemodgovorno na Mali tržnici, Dominkuševa 5, Maribor.Vsak torek bodo med 15. in 18. uro tržnica #Kupujemodgovorno, predavanja in delavnice na določeno temo.

Napoved dogodkov na Mali tržnici:

11.10. TORKOV IZMENJEVALNICA

Vsak torek od 11.10. do 22.11.2022 bo na Mali tržnici potekala izmenjevalnica oblačil, obutve, knjig, igrač, posode in drugih uporabnih predmetov Kotičku ponovne uporabe pri trgovini Zelena Japka. Tam lahko vsak dan od 8:00 – 18:00 oddate predmete, ki so čisti in delujoči in jih več ne potrebujete. Izmenjava predmetov je možna v prisotnosti prostovoljca, ki skrbi za kotiček in vsak torek od 15:00 – 17:00 na izmenjevalnici. Ob prihodu predmete oddate prostovoljcem Društva Pupillam, so.p., da jih pogledajo in sortirajo. Upamo, da najdete tudi kaj zase. Oblačila, ki bodo ostala, prevzame Zadruga Dobrote Dravograd.

 

18.10.2022 ČAJI IN ZELIŠČA ZA SAMOZDRAVLJENJE             

Ta torkov dogodek namenjamo veličastnim zeliščem in čajem. Že stoletja nabiramo zelišča za samozdravljenje. Katera so najboljša za jesenske in zimske dni? Pogovori z zeliščarji in pokušina čajev.

 

 

Kontakt dogodkov na Mali tržnici:  Iris Magajna, iris@pupillam.org, 041 280-009

.
22.11.2022 KUPUJEM ODGOVORNO V EUROPARKU
22. novembra bo v Europarku Maribor celodnevna prireditev Kupujem odgovorno. Na stojnici, odru in spletni strani se boste lahko predstavili ponudniki zdravih izdelkov, ki upoštevate principe kampanje #Kupujemodgovorno (www.kupujemodgovorno.si).
Prireditev bo imela glasbeno ozaveščevalni program, kjer se bod med 17. in 18.30. uro predstavili člani kampanje Kupujem odgovorno z zdravimi lokalnimi izdelki.
.
Kontakt: miro.mihec@etika.si.
.
.
Na fotki Tina Arnuš iz trgovine Zelena japka na eni izmed prejšnjih prireditev v organizaciji Etika d.o.o.